L’endemà de la gran manifestació a Brussel·les, Xavier Garcia Albiol ha admès que els independentistes són “excel·lents” organitzant protestes. No obstant això, ha matisat, “són tan bons organitzadors com enfonsant el prestigi de Catalunya”. En aquest sentit, en un acte a Lleida aquest divendres acompanyat de Mariano Rajoy, el candidat del PP ha criticat que “no és acceptable anar al cor d’Europa a parlar malament d’Espanya”. Qui en surt perjudicada és Catalunya, ha dit.

“Amb aquest tipus de manifestacions no es perjudica el govern de Rajoy”, ha afirmat Xavier Garcia Albiol, que ha afegit: “Els hi dic als independentistes que anant al cor d’Europa a insultar la democràcia i les institucions europees només perjudiquen la imatge i la credibilitat dels catalans”. Com en el debat d’aquest dijous, ha dit que els perjudicats són “els taxistes, els hotelers, el conjunt de la societat catalana”.

Justament sobre el debat, el candidat popular s’ha confessat “espantat” després d’escoltar alguns dels seus contrincants. No ho ha dit en referència als independentistes, sinó per exemple en referència a Miquel Iceta, que “deia que estava disposat a estudiar un possible indult”. Albiol li ha replicat: “Menys preocupar-se dels indults i més preocupar-se dels aturats”. Li ha demanat que “deixi d’intentar agradar” als independentistes i que “deixi els complexos a una banda” per sumar amb la resta de “forces constitucionalistes” per la formació d’una majoria alternativa.

“Us imagineu com estaríem ara si el president Mariano Rajoy no hagués convocat les eleccions?”, ha preguntat el líder dels populars catalans. “Podem ser més o menys divertits, més o menys moderns, però hem demostrat que a l’hora de la veritat som capaços de treure Espanya de la crisi, ajudar les empreses perquè no facin fallida i hem sabut governar quan ha tocat, com a Badalona o Castelldefels”, ha reivindicat. Ha reclamat un PP fort per poder construir una alternativa real a l’independentisme al Parlament.

Després del debat de TVE, Albiol ha tractat d’erigir-se enmig de dos blocs. A una banda, els independentistes, “que la seva única preocupació és continuar construint la República, no la situació dels catalans que perden el lloc de treball per les empreses que marxen”. A l’altra banda, “altres candidats més interessats en defensar la seva imatge de màrqueting que en conéixer els problemes reals”.

El vot al PP el 21-D, ha dit, és un vot perquè “allò que el procés ha separat la concòrdia pugui unir”, ha sostingut.