Després que sense cap tipus de pudor el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, deixés anar divendres que vol tancar TV3 per obrir una televisió "amb gent normal", avui s'ha plantat a Els Matins de TV3 per parlar de la seva campanya, però s'ha trobat amb una Lídia Heredia visiblement molesta i emprenyada, que ha donat el tret de sortida de l'entrevista preguntant al popular si la gent de perruqueria, maquillatge o ella mateixa no són gent normal.

Davant d'això, Albiol ha hagut de reconèixer que "sí que són gent normal", però ha insistit en diverses ocasions que "TV3 té un greu problema d'imparcialitat", al mateix temps que ha puntualitzat que, si fos per a ell, amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola "sí que hagués fet algun tipus d'actuació en els mitjans públics".

Ara bé. Quan Albiol ja havia carregat per activa i per passiva contra el director de TV3, Vicent Sanchis, amb arguments de l'estil "el director de TV3 és un activista de l'independentisme, no és un dels millors exemples", Heredia no s'ha pogut estar de retreure al líder del PP català que el director de TVE, Eladio Jareño, va ser cap de premsa del seu partit en l'època d'Alícia Sánchez-Camacho.

Albiol, que ha provat d'eludir el tema de la televisió pública espanyola emparant-se en què "a mi ara m'importa parlar de Catalunya", ha acabat negant-ho de manera instintiva i quasi automàtica en un primer moment, però després ha hagut d'admetre que sí que havia estat cap de premsa dels populars tot justificant que si ara dirigeix la televisió pública espanyola és perquè "ell no s'ha posicionat mai" i, el pitjor, assegurant que "que una persona hagi treballat o no en un polític, tant se val".

Missatges subliminals

Lamentant-se que "des dels mitjans públics es llencen missatges subliminals", el líder dels populars catalans ha posat de manifest que "el problema de TV3 és que està prenent partida des que s'ha iniciat el procés" i ha deixat anar sense pèls a la llengua que ell ho canviaria pràcticament tot, fins i tot, la programació.

A parer seu, "el que correspon és canviar el model i ajustar-nos al que creiem millor en cada moment" i, sempre segons les seves paraules, ara és el moment de tenir "una TV3 i una Catalunya Ràdio que siguin com la societat catalana: plural".

Precisament per tot plegat, el PP portarà al programa de la campanya per a les eleccions del 21-D que "que volem refundar els mitjans de comunicació amb un model més imparcial". Un model imparcial que, segons assegura sense tenir en compte la diferència entre tertulians, presentadors de programes i col·laboradors externs, "no admetria parlar de presos polítics en una televisió pública".

Parlar de presos polítics —que els treballadors de la televisió pública no fan— o "posar a la façana de TV3 un cartell d'Òmnium o l'ANC que hi diu democràcia com si no n'hi hagués en aquest país, no és ser parcial" i, lligat amb això, ha acabat lamentant que "cap professional de TV3 es posicioni a favor del constitucionalisme".