El coordinador general del PP Català, Xavier García Albiol, ha acusat avui la Generalitat i els partits independentistes de "totalitaris" i ha advertit que "si poguessin tenir un Estat independent, farien fora de Catalunya els catalans que ens sentim catalans i espanyols". Ho ha dit en declaracions a Ràdio4-RNE, on ha al·ludit al fet que els fiscals denunciessin ahir l'"assetjament i els insults" rebuts per "radicals" amb ocasió del judici a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les concentracions que es van produir la setmana passada davant el Palau de Justícia de Barcelona.

"Forma part de la normalitat d'aquesta gent. Coaccionar la justícia o concentrar-se per pressionar jutges. La Catalunya que volen és una Catalunya totalitària, on els que no pensem com ells no tindríem espai. Si poguessin tenir una Catalunya independent, ens farien fora de Catalunya als que ens sentim catalans i espanyols", ha criticat Albiol. El líder del PPC ha carregat així contra uns dirigents independentistes als quals, ha dit, "els agraden els estats totalitaris, per poder manipular la justícia i actuar amb total impunitat", però que "a l'hora de la veritat són bastant covards".

"Una gran mentida"

Albiol també ha ironitzat amb què "siguin tan valents" com per assegurar que "no reconeixen la justícia espanyola" i que "si s'inhabilita algun polític, seguirà exercint la seva funció", però al mateix temps Artur Mas, Irene Rigau i Joan Ortega accedeixin a "seure a la banqueta" del judici del 9-N. "Que no es presentin", ha suggerit. "Quan els criden a declarar, es tornen petits, petits, petits i diuen que van ser els voluntaris. Ja n'hi ha prou de prendre el pèl", ha dit. "És l'evidència d'una gran mentida. Enreden la gent que pensa com ells, però els agradaria manipular tots els estaments, perquè el que els motiva són els estats totalitaris".

D'una altra banda, sobre les possibles conseqüències legals sobre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha recordat que "quan en un estat de dret alguns es dediquen a governar i prendre decisions al marge de la legalitat i a fer el que els dóna la gana, l'estat de dret acaba actuant. No serà perquè no se'ls avisi i sàpiguen les conseqüències. Aquesta actitud irresponsable al marge de la legalitat ha de tenir conseqüències".

I respecte a la possible reunió entre els presidents del Govern i Generalitat, Albiol ha aconsellat el president català, Carles Puigdemont, que "si hi pensa anar perquè Mariano Rajoy li accepti el referèndum, ja es pot estalviar el viatge". Albiol ha retret al Govern que "enganyi" els ciutadans "mentre a Catalunya hi ha plantes d'hospitals tancades, malalts tirats als passadissos com si fossin objectes o nens que estudien en barracons. D'aquests problemes vol parlar Rajoy. El que és sorprenent és que el Govern condicioni qualsevol mena de diàleg al fet que s'accepti el referèndum".