El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat a Alcover (Alt Camp) que "mentre el Partit Popular governi, ningú se n'haurà d'anar de Catalunya perquè, mal que els pesi, és Espanya i ho seguirà sent". D'aquesta manera, García Albiol ha participat amb el coordinador general i vicesecretari d'Organització i Electoral del PP, Fernando Martínez-Maíllo, en la tradicional calçotada que el PPC organitza a Alcover (Alt Camp).

En una intervenció en aquest acte, el dirigent del PPC ha indicat que "vivim un moment excepcional: els polítics independentistes volen dividir la societat catalana amb un debat sobre la identitat, però el que hi ha en el fons és una batalla per la llibertat i els drets dels catalans". També ha afegit que "nosaltres som el partit que defensa la llibertat dels catalans davant d'aquells que volen que ens empassem la seva estelada, davant aquells que ens volen fitxar i controlar, davant aquells que volen fer llistes entre bons i mals catalans, entre independentistes i els que volem seguir formant part d'Espanya".

En aquesta línia, Albiol ha recordat les paraules del president del Govern, Mariano Rajoy, assegurant que no se celebrarà cap referèndum a Catalunya: "És evident que serà així, per això vull traslladar-vos un missatge d'optimisme, el procés independentista està arribant al seu final". "La majoria dels catalans apostem pel seny, pel sentit comú i per viure amb normalitat, encara que hi hagi polítics independentistes que s'entestin en el contrari", ha asseverat.

Acollir d'acord amb "possibilitats reals"

Respecte a la manifestació a favor de l'acollida de refugiats celebrada aquest dissabte a Barcelona, García Albiol ha explicat que "des del PPC apostem perquè Espanya aculli el nombre més gran de refugiats, però d'acord amb les nostres possibilitats reals d'acollida". "Són persones que fugen d'una situació inadmissible, per això és detestable que aquesta situació de misèria humana sigui utilitzada políticament", ha indicat el coordinador general del PPC.

El dirigent popular ha valorat que "el 2016 Espanya va ser el cinquè país del món que va acollir més sol·licitants de protecció internacional, gairebé 22.000 persones", cosa que ha contraposat amb la dada que "a Barcelona hi ha 3.000 persones que viuen al carrer; aquestes persones també mereixen atenció de tots aquests governants que s'omplen la boca de solidaritat".