El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha comparat aquest dijous el Govern amb el règim de Franco després que la consellera de Governació, Meritxell Borràs, hagi considerat “normal i necessari” que els funcionaris demanin festa el pròxim 6 de febrer per acompanyar l’expresident Mas a judici.

“Ens recorda quan hi havia un dictador que venia a Barcelona i la policia política anava per les grans empreses per recomanar-los que els treballadors anessin a la Diagonal a rebre el dictador”, ha manifestat en declaracions als periodistes des dels passadissos del Parlament. A més, ha acusat el Govern de “pressionar i forçar” els funcionaris perquè vagin a rendir homenatge a l’expresident i ha avançat que demanaran la compareixença de Borràs al Parlament si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no la desautoritza.

Albiol considera “inadmissible” que el Govern estigui “forçant” i faci “mobbing” als ciutadans perquè vagin a “picar de mans” l’expresident el pròxim 6 de gener, quan Mas va al jutjat pel cas que investiga la consulta del 9-N. “És una mostra més de la degeneració política del Govern que ha perdut el nord i el sentit de la prudència”, ha afegit. 

Uns minuts abans, també als passadissos del Parlament, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha fet costat a la consellera Borràs i ha qualificat de “lògic i normal” que hi hagi treballadors públics que vulguin demanar festa per donar suport a Mas en vista d'uns fets “tan greus”.