El president del PP de Catalunya (PPC), Xavier García Albiol, ha advertit avui que el conseller d'Interior, Joaquim Forn, haurà de dimitir "no ja per incompetent, sinó per mentider", si es demostra que va mentir sobre l'alerta de la CIA als Mossos d'un possible atemptat. "Si s'acaben confirmant les dades que han anat apareixent en els últims dies és evident que el conseller ha de dimitir, ja no tant per incompetent, sinó per mentider i mentider", ha dit Albiol en declaracions als periodistes Alboraya (València) abans d'assistir a la interparlamentària del PP.

El líder del PPC ha considerat també que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha de donar explicacions per haver "mentit als catalans i al conjunt dels espanyols". Albiol ha assenyalat que no "es pot estar carregant les tintes intentant traslladar una responsabilitat al Govern i a les forces de seguretat" perquè "a l'hora de la veritat es descobreixi" que és el Govern el que ha estat "mentint de manera descarada als catalans i a la resta d'espanyols".

Sobre aquest assumpte ha estat preguntat també el ministre de Foment, Iñigo de la Serna. Després d'apel·lar a la unitat contra el terrorisme i subratllar que la Generalitat pot comptar amb "tota la col·laboració del Govern", De la Serna ha assenyalat que "sempre és bo donar explicacions" si algú ha dit "una cosa" i "després es demostra que no ha estat així". "Aclarir i donar transparència a l'activitat pública sempre és positiu", ha afegit el ministre.