El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiolha respost a Carles Puigdemont que el Govern espanyol no utilitzarà la força a Catalunya "perquè no és necessari, perquè l'Estat de dret permet uns instruments pels quals, de manera ordenada i proporcional, la bogeria d'intentar trencar la convivència i separar Catalunya d'Espanya no es dugui a terme".

Així ho ha assegurat aquest dijous en declaracions als mitjans al Parlament, en què ha afegit que en tot cas caldrà sentit comú, l'aplicació de la llei i el respecte a la democràcia i la llibertat. "Lamento dir-ho al president de la Generalitat, que ho desitja, n'estic segur", ha afegit Albiol. De fet, ha insistit que tant Puigdemont com el vicepresident Oriol Junqueras "desitgen que la Guàrdia Civil entri per la Diagonal" perquè puguin presentar-se "davant la parròquia com uns màrtirs".

Las declaracions de Gracía Albiol es produeixen l'endemà de la sessió de control d'aquest dimecres, en què Puigdemont va reptar Rajoy a aclarir si utilitzaria la força.