El regidor i exalcalde del PP a l’Ajuntament de Badalona, Xavier Garcia Albiol, posa entre l’espasa i la paret el grup municipal del PSC: ofereix al PSC el vot dels 10 regidors del PP al consistori per a què prosperi la moció de censura a l’alcaldessa de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, però adverteix que el PP no serà soci de govern dels socialistes i no tancarà pactes de mandat amb ells. A més, demana que abans de la moció de censura, el PSC -que només té quatre regidors- presenti l’equip de govern alternatiu.

“La prioritat és tornar la dignitat a la ciutat de Badalona i això passa per fer fora a la CUP del govern de la ciutat”, ha assenyalat Albiol en una roda de premsa que ha celebrat aquest migdia a l’Ajuntament de Badalona. Per això, el líder del PP ha argumentat que, fent un exercici de responsabilitat, tant ell com els nou regidors que l’acompanyen al grup municipal estan disposats a facilitar que els socialistes puguin articular un govern alternatiu al de Sabater.

L’explicació, però, ha estat marcada pels retrets al PSC -a qui constantment ha recordat que exigeix ostentar l’alcaldia quan només té quatre regidors, davant dels 10 del PP- i a qui ha retret que, públicament, es negui a negociar o dialogar amb els populars.

Jugada

La jugada de l’equip d’Albiol passa per evidenciar que és inviable un govern alternatiu amb el PSC al capdavant però que no compti amb el suport del PP. Per què? Doncs perquè la governabilitat serà impossible. Un hipotètic govern del PSC encapçalat per Àlex Pastor tindria poques possibilitats de tirar endavant propostes al ple si, tal i com ja ha advertit Albiol, no compta ni amb els vots del PP ni amb els dels foragitats Guanyem Badalona.