El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha insistit en el "cop d'Estat" que, a parer seu, estan duent a terme els partits independentistes. El líder dels populars catalans ha advertit en aquest sentit que "si al final s'ha d'aplicar l'article 155" de la Constitució espanyola per a suspendre l'autonomia de Catalunya, "al PPC no ens semblarà malament ni molt menys". Estaria "justificat", ha afegit.

Albiol ha fet aquestes declaracions a les portes de l'Audiència Nacional, a Madrid, on ha comparegut com a testimoni del cas Pretòria. Des d'allà el president del PPC ha alertat que el govern espanyol ha de “garantir” que el projecte de Llei no entri en vigor “ni un minut”. El govern espanyol, ha dit, "no permetrà que el senyor Puigdemont i el senyor Junqueras donin un cop d’Estat a Catalunya”. No obstant això, Albiol creu que en aquests moments no és necessària l'aplicació de l'article 155.

“Amb tota seguretat han traspassat una línia vermella i han augmentat un grau el nivell d’irresponsabilitat i de posar en risc la convivència, i des del PPC som partidaris que les institucions de l’Estat de dret prenguin cartes per posar al seu lloc els irresponsables que s’estan carregant la convivència a Catalunya”, ha dit Albiol, que ha descrit el que està passant a Catalunya com "un cop d'Estat sense armes".