"Al PP només hi ha hagut 10 o 15 casos de corrupció, no n'hi ha per tant". Aquesta ha estat la reacció del líder del PP català, Xavier García Albiol, quan se li ha preguntat per la corrupció del PP al Matí de Catalunya Ràdio. "De persones corruptes n'hi ha a tot arreu", ha afegit el popular que per acabar de reafirmar les seves pròpies paraules ha dit que "els rècords de corrupció se'ls emporten CIU i ERC".

En matèria de referèndum, Albiol ha considerat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha pres "una decisió intel·ligent" en no assumir el compromís de fixar una data i pregunta per al referèndum en la reunió que ha tingut al Palau de la Generalitat amb representants de les formacions partidàries de la consulta. El líder del PP català ha sostingut que haver-ho fet "hagués significat que el marge per poder trobar una solució seria més complicat".

Albiol ha opinat que el referèndum no es materialitzarà perquè "acabarà prevalent l'interès electoral", ja que ha augurat que Puigdemont convocarà uns comicis autonòmics en breu. En aquest sentit, ha dit que l'únic objectiu dels partits sobiranistes és posicionar-se per arribar a les properes eleccions autonòmiques en les millors condicions, i ha assenyalat que seran el 2018: "Anirem a l'estiu o abans de la primavera de l'any vinent".

Preguntat per la presumpta Operació Catalunya, ha dit estar "convençut" que ni l'exministre Jorge Fernández Díaz ni el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, hi hagin tingut res a veure, i ha afirmat que Fernández Díaz mai no va gravar converses.