El president del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest diumenge que Catalunya "és l'únic territori de la UE on no existeix el respecte a la democràcia i la llibertat". El líder dels populars catalans també ha fet referència a la conferència ideològica que va celebrar aquest dissabte el PDeCAT i ha recalcat que és "incompatible apostar per la centralitat quan els teus socis són uns radicals antisistema”.

En el marc de la campanya del PP català, "La Catalunya valenta", el dirigent del PP català ha criticat la situació de la democràcia a Catalunya a resultes de l'aposta del Govern pel procés independentista: "Segurament, Catalunya és l'únic territori de la UE on no existeix el respecte a la democràcia i la llibertat per part de les institucions", ha apuntat.

Albiol ha denunciat que el Govern "no és capaç d'acceptar la democràcia ni les regles de joc que marca l'estat de dret", i ha criticat que el PDeCAT s’hagi convertit en la “marca blanca” d'ERC. En aquest sentit, Albiol ha valorat també la conferència ideològica del PDeCAT, en què el partit va abraçar la centralitat, posant com a exemple l'èxit del nou president de França, Emmanuel Macron.

En referència a aquestes declaracions, el dirigent popular ha recalcat que "és incompatible la centralitat quan els teus socis de referència són partits antisistema i radicals com la CUP".

Així mateix, el president popular a Catalunya ha valorat “l’ultimàtum" del president català, Carles Puigdemont, al cap del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per intentar acordar la consulta i ha assegurat que forma part “d’una etapa de precampanya electoral per a les eleccions autonòmiques". “Puigdemont és perfectament coneixedor que no hi haurà referèndum mentre governi el PP", ha conclòs Albiol.