El coordinador general del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, ha assegurat que no hi ha un paquet català dins les negociacions amb Ciutadans, sinó propostes que afecten Catalunya així com altres llocs i comunitats. Així ho ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, on també ha volgut criticar que Ciutadans vengui la proposta de trilingüisme com a seva, quan el Partit Popular "ho porta al programa electoral des de fa 10 anys". 

En aquest sentit, Albiol també ha volgut reconèixer que al PP no li agrada la immersió lingüística com està entesa actualment i que a ell li agradaria que es fessin un 33% de les classes en cada llengua: català, castellà i anglès. Per això, Albiol ha assegurat que el que volen és un model Bauzà a Catalunya. 

Sobre si en aquest cas el català estaria en perill, el popular ha assegurat que no és un atac a la llengua i que "mai el català havia tingut tanta projecció com té actualment". De fet, ha assegurat que "qui digui que el català està retrocedint, menteix". 

A més, ha qualificat de barbaritat parlar de persecució del català, i ha assegurat que "es parla molt més català al carrer ara que fa 10 anys". Preguntat per l'àmbit cultural, on les pel·lícules en català que es poden veure als cinemes són minoritàries, Albiol ha assegurat que és un tema d'oferta i demanda. "Estic segur que qui gestiona el cinema, si tingués molta més demanda de pel·lícules en català, les prioritzaria", ha sentenciat.

Colau és una "farsant"

Albiol ha parlat també del fet que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assisteixi als actes de la Diada organitzats per l'ANC i l'ha acusat de ser una "farsant" i d'enganyar molta gent. En aquest sentit, el coordinador dels populars ha assegurat que Colau és "una persona sense cap tipus de principi". Preguntat també pel cas Otegi, Albiol ha fet un símil amb l'alcaldessa, salvant les distàncies, i ha assegurat que a Otegi li té "menyspreu personal", però com a mínim "no menteix". 

El TC s'hauria de renovar

Preguntat en aquesta mateixa entrevista per la inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Albiol ha assegurat que li "agradaria que no fos inhabilitada perquè voldria dir que s'ha seguit la llei". En aquest sentit, ha volgut criticar el procés seguit a la cambra.

Pel que fa al Tribunal Constitucional (TC), Albiol ha assegurat que "qui ha presentat més recursos al TC ha estat el Govern català" i ha criticat que siguin els primers a "desqualificar-lo, i els primers a utilitzar-lo". Tot i això, ha reconegut que s'hauria de renovar, com altres institucions".

"Sánchez és el polític més egoista"

Albiol també ha carregat durament aquest matí contra el líder socialista Pedro Sánchez. Segons Albiol, "és el polític més egoista de la política espanyola". Així s'ha referit a la seva insistència de voler votar en contra de la investidura de Rajoy de la setmana que ve, i ha assegurat que només mira pel seu "interès personal". Per això, ha demanat responsabilitat a altres persones del PSOE perquè, si és per Sánchez, "farem eleccions fins que li agradin". 

El popular també ha assegurat que Sánchez és "míster No", "no a la investidura, no a la legislatura i no al PP" i ha assegurat que la majoria dels seus votants no volen terceres eleccions perquè tindria males conseqüències per a la majoria dels seus votants. En aquest sentit, Albiol ha demanat als anteriors líders del PSOE que imposin seny al partit, referint-se a antics presidents com González, Rubalcaba o Zapatero, que han demanat abstenir-se per evitar el bloqueig.