El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha carregat contra els consellers empresonats i ha dit que "només poden sortir de la presó els que estiguin disposats a respectar l'estat de dret i reconeguin l'article 155". 

En aquest sentit, Albiol, ha dit que a Espanya no s'empresona a ningú per les seves idees polítiques perquè "al Congrés hi ha gent com Tardà i Rufián" a qui "hem d'aguantar". El líder popular ha defensat, durant la presentació de la llista del PP a Tarragona, l'aplicació de l'article 155 i ha posat Espanya com a "exemple de país democràtic", i ha agraït a Rajoy l'aplicació del 155, ja que a l'Estat no hi pot haver "cap mesura de gràcia" per als que no compleixen la llei. 

També ha tingut paraules per a Iceta quan ha criticat la proposta del líder socialista sobre el dret de fer política de tots els candidats i l'alliberament dels polítics empresonats que va proposar el líder del PSC. Albiol li ha demanat que "deixi de fer de redemptor de l'independentisme" i li ha retret que estigui obert a pactar amb ERC si aquests últims abandonen la via unilateral cap a la independència. 

El 21-D hi ha en joc l'estabilitat de Catalunya

Així ho ha reivindicat Albiol, que ha remarcat la importància d'anar a votar, ja que cal "enviar el nacionalisme i l'independentisme cap a la oposició" perquè pot haver-hi una majoria de partits constitucionalistes. També ha destacat que Catalunya no pot continuar per aquest camí perquè "ara més que mai es necessita un PP fort", tant en l'àmbit espanyol com en el català.