"Vull fer una crida a tots aquells dirigents del PDeCAT que no volen el trencament, els demano que siguin valents". Aquesta és la petició que ha fet el líder del PP Català, Xavier Garcia Albiol, que ha exposat que hi ha polítics del PDeCAT que no estan a favor del referèndum, per això els ha demanat que "siguin valents i diguin en veu alta el que diuen en privat i fora dels focus dels mitjans de comunicació", segons Albiol, aquests dirigents "creuen que estem davant un suïcidi".

Pel que fa a la manifestació de la Diada d'aquest dilluns, el líder popular ha assegurat que "no es vol reconéixer que la manifestació va tenir poca participació i que no representava el conjunt de la societat catalana". També s'ha mostrat convençut a l'hora d'indicar que la societat catalana aposta sempre per la legalitat i que la reclamació d'ahir "només defensava trencar i aviolentar la democràcia".

"La majoria de catalans no vol fer volar la democràcia pels aires", ha manifestat Albiol, "i a més a més Junqueras i Puigdemont criden al diàleg però amb una oferta hipòcrita". El president del PP Català creu que no es pot dialogar amb un discurs que "només contempla referèndum per les bones o les dolentes".

Confiança en els Mossos

No ha volgut acabar el seu discurs sense fer referència a la declaració del major dels Mossos Trapero davant la Fiscalia; "Avui declararà Trapero i vull deixar constància que té tot el nostre suport perquè sabem que els Mossos faran el que pertoca quan arribi el moment; defensar la legalitat". "Tenim una policia democràtica i no me la puc imaginar posant-se al costat de la CUP", ha defensat en la mateixa línia. 

Finalment, ha assegurat que "l'independentisme està disposat a arribar fins el final i cremar la democràcia" i que el Govern català "no està preparant un referèndum, el que prepara és una confrontació".