Una vintena d’inscrits de Podem -que asseguren representar 90 cercles del partit- han mostrat aquest matí el seu suport al fins avui secretari general Albano Dante Fachin.

En una compareixença conjunta, han reclamat a la militància de votar un “no digne” a la consulta interna que acaba aquest dimecres, ja que la consideren “imposada” per la direcció estatal que encapçala Pablo Iglesias. El "no", asseguren, és per "evitar que es dilueixi" la marca Podem, per "rebutjar un híper-lideratge centralitzat" i "enfortir la plurinacionalitat” del partit.

Aquest grup de militants també ha lamentat que es pretengui convertir la consulta sobre la confluència amb Catalunya en Comú pel 21-D com un "plebiscit" sobre el fins avui secretari general. Així, han anunciat que presentaran un document contra el revocatori de Fachin perquè es voti en els cercles aquest dissabte, tot i que el mateix ha dimitit i ha estripat el carnet minuts abans de la roda de premsa.

Europa Press

Els ponents també han assegurat que s'han fet servir cercles "fantasma" per justificar des de la direcció estatal la demanda d'una assemblea revocatòria com a petició de les bases catalanes. "No hi ha firmes, ni actes, ni transparència", han advertit. 

Paral·lelament, Podemos ja ha reaccionat a la dimissió de Fachin, de què ha considerat que obeeix a “un full de ruta personal” i ha criticat que "hauria d'haver esperat al resultat d'aquest dimarts" per respecte als inscrits de la seva formació, que encara voten en la citada consulta.