La plataforma Podem amb Futur, formada per inscrits en Podem Catalunya, ha aconseguit els avals per sol·licitar la convocatòria d'una Assemblea General catalana que cerca revocar l'actual direcció, capitanejada pel secretari general, Albano-Dante Fachin.

En un comunicat, han dit que la voluntat de la plataforma és obrir els espais de debat i de decisió per escollir el rumb de l'organització a Catalunya, després del que entenen com un "viratge" de Fachin cap a les tesis independentistes, segons ells.

"La pèrdua de confiança amb l'actual direcció ve donada especialment pel seu viratge polític per situar Podem Catalunya com una força del procés i en la ruptura unilateral de la confluència de la qual ens assabentem a través de les xarxes socials", han criticat.

Criden a aquesta iniciativa després de "constatar el malestar d'una gran part de les bases de Podem Catalunya amb l'actual direcció" i després d'afirmar que les decisions claus en el funcionament de Podem no pertanyen a la direcció catalana ni a la seva Secretaria General, sinó al conjunt d'inscrits i inscrites en Podem.

"En conseqüència, volem activar aquest mecanisme havent superat ja el nombre de cercles adherits que són necessaris per convocar una Assemblea Ciutadana" --un 30% dels cercles--, i demanen al Consell Ciutadà Estatal que escolti el seu mandat activant l'òrgan màxim de decisió de forma immediata.

Rèplica de la direcció

Des de la direcció actual de Podem, han replicat en un altre comunicat que, per convocar una Assemblea en forma de revocatori del secretari general i la seva direcció han d'esperar al fet que passin 18 mesos des de la seva elecció -fet que no ha ocorregut-, tal com marquen els Estatuts de Podem aprovats en l'assemblea de Vistalegre 2.

"Les decisions de l'Assemblea Ciutadana podran tenir caràcter de consulta revocatòria transcorregut un termini de 18 mesos de l'elecció de la persona o òrgan que s'hagi de revocar", resa l'article 6 inclòs en el Títol II del document 'L'estructura orgànica de Podem'.

L'actual direcció de Podem va prendre possessió del càrrec en el mes de juliol del 2016, per la qual cosa fins al 18 de gener no podria celebrar-se el revocatori, subratllen en el comunicat.

A més, asseguren no haver rebut ni tenir constància de les "suposades actes que demanarien" aquesta consulta per canviar la direcció de la formació morada a Catalunya.