L'Ajuntament de Vic ha celebrat la decisió del jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno de descartar que el regidor de la CUP-Capgirem Vic Joan Coma cometés un delicte de proposició a la sedició quan va cridar a la desobediència en el marc d'un plenari municipal que debatia una moció de suport a la declaració del 9-N i arxivar-ne el seu cas. El primer tinent d'alcalde del consistori vigatà, Josep Arimany, ha expressat que l'Ajuntament "ha donat suport des del principi" a Coma i ha celebrat que "la justícia i el dret avui hagin anat de la mà".

De la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que es troba a la Fira del Llibre Bolonya, ha felicitat Coma en una piulada a Twitter i, en la mateixa línia que Arimany, ha afirmat que "en aquest cas, el dret i la justícia han anat de la mà".

 

Arimany, com a portaveu de l'Ajuntament de Vic per l'absència de l'alcaldessa Anna Erra, ha volgut donar "tot el suport" al regidor Joan Coma Roura i ha expressat que el consistori li ha "donat suport des del principi" en la causa penal que hi havia oberta. "Encara que moltes vegades hi ha diferències ideològiques, per sobre de tot tenim la llibertat d'expressió i ens satisfà que la justícia i el dret avui hagin anat de la mà", ha apuntat Arimany.

En relació a l'expressió 'Per fer una truita cal trencar els ous' que Coma va fer servir al ple del 9 de desembre de 2015 durant una moció de suport a la declaració del 9-N, Arimany considera que "la metàfora que va fer servir Coma al ple no comportava haver arribat a la situació que es va viure". De fet, el primer tinent d'alcalde ha assegurat que "creiem que era un tema de llibertat d'expressió i per això l'equip de govern ha estat en tot moment al seu costat en tot aquest periple judicial que ha patit".