No han passat ni dos mesos des que l'Ajuntament de Barcelona va multar Barcelona con la Selección per la concentració que van convocar i consumar el passat 27 de juny per seguir en ple centre de la capital catalana el partit de l'Eurocopa Itàlia-Espanya. I aquest dimarts ho ha tornat a fer.

Si l'argument de l'agost era no haver presentat el Pla d'Autoprotecció, ara ho justifiquen que l'activitat de concurrència pública amb aforament mitjà no tenia llicència. La primera multa va ser de 3.300 euros, però en pagar-la abans del termini de deu dies, van pagar-ne 1.155. La d'ara encara és més gran, 6.600 euros que es reduiran a 2.310 (un 65% menys) si paguen en els pròxims deu dies, i que s'atribueixen a una "infracció greu" tipificada a l'article 48.a de la Llei 11/2009 de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives.

"Sí, ens han tornat a multar per permetre que els barcelonins poguéssim veure la nostra selecció de futbol al nostre propi país", es queixen en un comunicat, i es reiteren que, malgrat el comportament "cívic i exemplar" de la ciutadania que hi va assistir, així com el fet d'haver contractat seguretat privada, l'Ajuntament ja els va multar.

Això sí. Tot i carregar dur contra el consistori perquè consideren que és "trist i de baixesa moral" el que han fet tenint en compte que alguns membres de l'equip de govern "han sigut incapaços de personar-se com a acusació particular per les agressions patides per part de les nostres col·laboradores", l'entitat tornarà a pagar la multa.

I la tornarà a pagar "com a una mostra de suport a la nostra estimada selecció i els seus esportistes".