L'Ajuntament de Vélez-Málaga ha homenatjat aquest dimarts la policia espanyola amb la inauguració d'un monòlit, que se suma al reconeixement efectuat anteriorment a la Guàrdia Civil per l'actuació de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat l'1-O del 2017 a Catalunya. El monòlit, ubicat a la glorieta d'intersecció del carrer Camino de Màlaga amb l'avinguda de la Hispanitat, està format per una estàtua amb un àngel custodi, patró del Cos Nacional de Policia.

L'alcalde de Vélez-Málaga, Antonio Moreno Ferrer (PSOE), ha explicat als periodistes que, des de l'1 d'octubre del 2017, "amb els successos de Catalunya", tota la corporació va entendre que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat "mereixien un reconeixement". Ha recordat que, al desembre del 2017, es va dedicar una glorieta amb una estàtua a la Guàrdia Civil, "i avui ha tocat el torn a la Policia Nacional". "Espero que aquest monòlit serveixi per entroncar més la vida dels nostres ciutadans amb els nostres cossos de seguretat, en aquest cas, amb la Policia Nacional, que vetlla pels nostres drets i llibertats", ha afegit.

Moreno Ferrer ha qualificat el Cos Nacional de Policia com a "símbol de pàtria, unió i cordialitat" i ha demanat respecte per a la Constitució i la resta de normes legislatives.

La glorieta dedicada a la policia s'ubica a la principal artèria comercial del nucli urbà de Vélez-Málaga i forma part de les obres complementàries per a la conversió en zona de vianants del centre. A l'acte d'inauguració hi han assistit el cap superior de Policia d'Andalusia Oriental, Jesús Redondo; el comissari provincial, Manuel Javier Peña, i el comissari de Vélez-Málaga, Juan Carlos Aparicio, acompanyats d'un centenar d'efectius del cos.