El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assegurat que no es plantegen obrir el 6 de desembre i convertir-lo en dia laborable. Ho ha dit durant la comissió de Presidència a instàncies de la CUP, a qui Pisarello ha respost que tampoc tenen intenció de fer-ho ni el Parlament ni l'Ajuntament de Badalona. "No sé si la CUP ha plantejat aquesta pregunta a la Generalitat o al Parlament", ha etzibat.

Els partits sobiranistes exploren una estratègia conjunta per obrir els consistoris el dia de la Constitució, però el primer tinent d'alcalde ha assegurat que "no és un tema que estigui sobre la taula", tot recordant que "els regidors i càrrecs electes poden treballar aquest dia com s'ha fet en altres ocasions i expressar políticament el que considerin oportú".

Josep Garganté, regidor de la CUP, ha opinat que ni el 12 d'octubre ni el 6 de desembre representen festivitats amb les quals s'identifiquin els catalans, i ha recordat que la Constitució és una "carta que ha servit per imposar voluntats" sobre el poble de Catalunya.

També ha lamentat la "mania" de Pisarello de "tirar pilotes fora". "Que Forcadell digui que no es treballa no ens sembla bé, però no sé molt bé quina relació hi ha amb l'Ajuntament", s'ha queixat Garganté. Pisarello ha insistit que aquesta és una qüestió que "no està sobre la taula" i ha remarcat que tampoc ha estat plantejada pels treballadors de la casa.