La Comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous el primer Codi de Conducta de la ciutat, que regula l'actuació d'electes, alts càrrecs i personal directiu i eventual i prohibeix regals de més de 50 euros i les portes giratòries.

Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde, Jaume Asens, que ha destacat que es tracta d’una mesura pionera per posar fi a la mala praxi i ha insistit que el codi és d'obligat compliment. La mesura incorpora un règim sancionador que preveu des de multes a la suspensió del càrrec.

El tinent d'alcalde ha dit que l'objectiu és "acabar amb les zones fosques i opaques en què creix la corrupció", i ha assenyalat que estableix les pautes i el camp de joc en els quals es regulen els comportaments que han de regir la funció pública i els valors que han de guiar-la. Prop de 340 persones vinculades al consistori barceloní estan afectades pel Codi de Conducta.

Portes giratòries

El Codi de Conducta estableix que els subjectes a la norma que hagin tingut responsabilitats executives no podran prestar serveis a entitats privades que hagin estat afectades per decisions en què hagin participat durant els dos anys següents al seu cessament, dificultant així les portes giratòries.

Preguntats per la contractació de familiars, han destacat que el Codi no afecta la designació de càrrecs de confiança, però que planteja prohibir que els subjectes a la norma puguin participar en la contractació de persones amb vincles d'amistat i familiars de fins al quart grau de consanguinitat.

El codi també regula les incompatibilitats i els viatges, que han d'estar justificats per l'interès públic, després del que Asens s'ha referit al tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà de l'anterior mandat de CiU, Antoni Vives, investigat per presumptes viatges sense justificar: "amb aquest instrument s'hagués previngut".

La norma estableix que no poden fer un ús abusiu del seu càrrec per aconseguir interessos propis o aliens, i que s'ha de vetllar pel respecte i la protecció dels Drets Humans, la legalitat, la lleialtat institucional, la igualtat de tracte a les persones, l'objectivitat, la proximitat i la confiança pública.

També fixa que els subjectes al codi d'ajustar la gestió i l'aplicació dels recursos públics a la legalitat pressupostària; han de promoure la inclusió social, actuar de forma imparcial, amb integritat i exemplaritat i usant els mecanismes de rendició de comptes i transparència.

Comitè ètic

A més, l'Ajuntament ha creat un comitè ètic encarregat d'interpretar i aplicar el text. La composició serà paritària i comptarà amb diversos experts que seran escollits pel ple municipal, una demanda de l'oposició per garantir la seva independència.

El tinent d'alcalde ha explicat que el Codi de Conducta té "vocació d'universalitat", ja que aspiren que pugui ser d'aplicació per a tots els funcionaris. Un punt que s'ha de negociar amb els sindicats, ha assenyalat.

Després de l'aprovació a la Comissió de Govern, l'oposició té 15 dies per presentar al·legacions i després s'abordarà en la Comissió de Presidència. Si el tràmit segueix amb normalitat, s'iniciarà el període d'exposició pública durant un mes, i després es debatrà al ple municipal.