L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha marcat un termini de 48 hores per sortir finalment de dubtes sobre la participació de l'Ajuntament de Barcelona en el referèndum de l'1 d'octubre. Colau ha anunciat a través de Twitter que aquest dijous ha traslladat un requeriment al secretari perquè comprovi la disponibilitat del "dispositiu electoral habitual" i ha promès respondre abans de dissabte al migdia.

En un segon missatge, Colau es mostra disposada a mantenir la "plena disposició" perquè els ciutadans puguin participar en "tota mobilització democràtica". Tot i això, també avança que no pensa posar en risc la institució ni els funcionaris.

Pocs minuts després de la publicació d'aquests missatges, el fil s'ha emplenat de respostes d'usuaris reclamant a l'alcaldessa que "no tingui por", que deixi votar i que "estigui al lloc que li pertoca pel seu càrrec", entre d'altres.

Aquest pas arriba després que el president, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, hagin comunicat als alcaldes catalans que, arran la convocatòria del referèndum, hauran de posar a disposició de l'administració electoral del Govern els locals de la seva titularitat que habitualment s'utilitzen com a centres de votació.