El PSC ha perdut llocs en el 'rànquing' de militants socialistes. Després que aquest dilluns reconegués que són 14.000 els afiliats catalans que podran votar en les primàries del PSOE, ja que uns altres 3.000 no estan al corrent de pagament, el seu cens el situa en la quarta posició, darrere d'Andalusia, però també del País Valencià i de Madrid.

Tradicionalment el PSC s'havia considerat la segona bossa de militants socialistes a tot el país, per darrere de la federació andalusa, que continua estant al capdavant, amb gairebé una quarta part del total d'afiliats: al voltant de 45.000.

Fa tres anys, quan el PSOE va elegir per primera vegada al seu secretari general amb el vot directe dels militants, al cens cridat a les urnes estaven una mica més de 20.000 afiliats del PSC, un número que no superava cap federació del PSOE, a excepció del d'Andalusia.

Tanmateix, aquest dilluns, el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha explicat que són uns 14.000 els militants del seu partit que podran participar en les primàries del PSOE, ja que uns altres 3.000 no estan al corrent de pagament en les seves quotes.

A falta que es tanqui el cens formalment del comitè federal que convocarà les primàries, aquests números els superen la federació al País Valencià, amb uns 17.000 militants, i el PSOE madrileny, amb uns 14.500. Fa tres anys, el cens per a les primàries es va fixar en 197.468 militants, incloent els del PSC i les Joventuts d'ambdós partits. Dos anys després, en la consulta a les bases de l'acord amb Ciutadans, el cens en va baixar 189.167 militants.