“Espanyolitzar els alumnes catalans”. Aquest era el desig explícit de l’aleshores ministre espanyol d’Educació, José Ignacio Wert, l’any 2012. Aquesta ideologia adoctrinadora, de tradició gairebé tricentenària, continua present en l’ideari espanyolista, com es pot observar en la darrera ofensiva en contra de l’ensenyament català, arribant a disbarats com el d'Albert Rivera intentant demostrar un suposat adoctrinament amb un mapa del domini lingüístic català.

Doncs bé, aquest afany d’adoctrinar els nens catalans en l’espanyolisme ja ha arribat als parcs infantils, espais on els infants haurien de poder jugar allunyats de qualsevol influència política. Així s’ha pogut veure en un parc del barri de la Guineueta, al districte de Nou Barris de Barcelona, on recentment han aparegut pintades de ‘Viva España’ i s’ha pintat la bandera espanyola aprofitant la pintura original de color groc dels elements de la instal·lació.

pintades espanyolistes 2 parc infantil guineueta jordi palmer

pintades espanyolistes 3 parc infantil guineueta jordi palmer

Fins i tot s’ha arribat a pintar el lema ‘Esto es España’ al tobogan, un missatge que acompanyarà els més menuts quan hi juguin, tant si volen com no.