El delegat del Govern a Àustria i l'Europa Central, Adam Casals, ha denunciat pressions i insults per part de l’ambaixada espanyola a Hongria pel viatge de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a Budapest.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Casals ha assegurat que un cop coneguda la visita de Forcadell, avançada en exclusiva per El Nacional, "va trucar el segon cap de l'ambaixada espanyola a Budapest per esbroncar-nos de males maneres".

Segons el delegat, qui va trucar va ser José Luis Rodríguez de Colmenares, i es va dedicar a “esbroncar el personal, fer crits, parlar de males maneres i acusar-los de mentiders”.

Casals ha volgut deixar clar que "ni el Parlament de Catalunya ni les institucions catalanes tenen cap obligació d’informar les ambaixades” dels seus viatges, perquè dins la zona Schengen “hi ha la lliure circulació de persones”, per això ha afegit que “si s’informa és per pura cortesia”.

Per això mateix, Casals ha denunciat la “diplomàcia del ‘ordeno y mando’, agressiu i amb excés de testosterona”, per reblar que no està disposat a “tolerar-ho”.