El govern municipal de l'alcaldessa Ada Colau i el grup de CiU que presideix l'exalcalde Xavier Trias han arribat a un acord que garanteix l'aprovació definitiva del Pla pel Dret a l'Habitatge 2016-2025 en el ple del pròxim 27 de gener, ja que els seus grups sumen majoria.

El portaveu del grup de CiU, Joaquim Forn, que ha destacat que aquest pla és "el primer acord de ciutat" que CiU negocia amb el govern municipal de Barcelona en Comú i el PSC, i demostra que "és possible" arribar a acords si el govern d'Ada Colau té "la voluntat de buscar consensos".

"Donarem suport al Pla d'Habitatge perquè té continuïtat molt clara amb els nostres plans d'habitatge i amb les polítiques impulsades en el passat mandat, orientades a crear un parc públic d'habitatge", ha subratllat Forn, que ha considerat que el govern municipal ha fet "un reconeixement a la feina realitzada" pel govern Trias.

Forn ha recordat que en la passada campanya electoral l'habitatge i en concret les xifres d'habitatges buits a la ciutat va ser un dels més utilitzats contra la candidatura de CiU, en especial per Barcelona en Comú. En aquest sentit, ha destacat que entre els canvis que ha aconseguit CiU en la negociació del pla hi ha que el cens d'habitatges buits estigui llest en 5 anys i es mantingui viu. També ha assegurat que en la negociació, CiU ha aconseguit que "el Tercer Sector continuï tenint un paper en habitatge" i desenvolupi 1.250 habitatges protegits.

Per la seva banda, Jordi Martí, regidor d'Urbanisme de CiU i que ha negociat amb el govern municipal, ha afirmat: "Ens sentim molt satisfets per la contribució que fem al pla, un pla molt important per a la ciutat pels pròxims anys" i ha afegit que "hi ha hagut bona disponibilitat per part del govern, no estem acostumats i voldríem que s'estengués a altres àrees".

Martí ha explicat que CiU va presentar 19 al·legacions, 11 han estat acceptades totalment i 8 parcialment. "Amb aquestes propostes, viables i factibles, el pla és ara més ambiciós", ha assegurat.

Finalment, la regidora de Drets Socials de CiU, Maite Fandos, ha celebrat que el pla segueixi apostant per polítiques iniciades en el passat mandat, com els allotjaments temporals o el programes Housing First.