L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat avui un referèndum "efectiu i amb garanties" sobre la independència de Catalunya. Durant un acte a la Universitat Pompeu Fabra organitzat pel digital Crític i Districte 11, l'alcaldessa de Barcelona ha dit que el referèndum ha de ser "reconegut" i que "no sigui una consulta per a independentistes on només hi participin independentistes".

Colau ha assenyalat que també "fa falta" que el Govern de Junts pel Sí i el president Carles Puigdemont "creguin en el referèndum", encara que ha celebrat que hagin apostat per aquesta opció malgrat haver dit en repetides ocasions "que era una pantalla que ja estava superada". 

Tot això, després que avui el Parlament hagi aprovat dues propostes de referèndum, la de Junts pel Sí i la CUP que aposta per un referèndum com a molt tard, el setembre de l'any vinent; però també la de Catalunya Sí que Es Pot que insta el Govern a buscar consensos internacionals previs a la celebració de la consulta. 

Colau s'ha expressat així en un acte a la UPF per debatre el repte dels canvis en els governs municipals. Colau estava acompanyada de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i del de Sabadell, Juli Fernàndez.