L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat aquest dimarts que “l’amenaça de DUI, la intervenció de l’Estat i les càrregues policials” de l’1 d’octubre “no han ajudat” a que Barcelona fos triada per acollir l’Agència Europea de Medicaments.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Colau ha reconegut que “tots érem conscients” que la inestabilitat política podia perjudicar la candidatura “des d’abans de l’1-O”, si bé les imatges de violència policial pel referèndum són “les que més han impactat visualment”.

Malgrat això, l’alcaldessa ha posat en valor que les tres administracions han treballat amb “lleialtat” i “bona coordinació” aquest temps, i ha demanat no afegir més “mala maror” després dels retrets sorgits per la fallida elecció. Posant el focus en la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, l’alcaldessa assegura haver-la vist “volcada” des del primer dia”, i ha volgut agrair-li la feina tant a ella com al conseller de Salut cessat Toni Comín, i a l’extinent d’alcalde Jaume Collboni.

Davant la inestabilitat política que hauria perjudicat la candidatura, Colau reclama que a partir d’ara l’Ajuntament i els governs català i espanyol estableixin “objectius comuns” i que “treballin per a la ciutadania”. “És el que Barcelona es mereix”, ha assegurat, per lamentar que Europa “no ha enviat un senyal de confiança” a la capital catalana malgrat la difícil situació política i la “vocació europeista” de la ciutat.

Distanciament del PSC i de l'independentisme

Sobre el pacte de govern trencat amb el PSC, Colau ha recordat que “no només ha passat a Barcelona” i que ha respòs al suport socialista al 155, no a qüestions de gestió municipal. En aquest sentit, considera “incomprensible” que els socialistes s’hagin “alineat” amb el PP, i ha assegurat que “la selfie d’Iceta amb el PP ens ha quedat a tots a la retina”.

Colau tampoc no ha tingut bones paraules per a l’independentisme, amb què ha dit que Catalunya en Comú-Podem no farà pactes de govern si continuen en la línia de la via unilateral. L’alcaldessa tampoc no es planteja un pacte de govern amb ERC a Barcelona: “No cal substituir el PSC per un altre company de govern”, ha sentenciat.