La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha apostat perquè la conferència de demà a Madrid del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del vicepresident Junqueras i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, "actuï com una invitació al diàleg i al compromís democràtic".

"També volem que serveixi com a antídot contra la intolerància que estan mostrant moltes persones", ha continuat Munté, que ha encapçalat la Festa Verdaguer a Folgueroles, Osona, el poble natal del poeta. Segons Munté, la conferència del Govern s'empara "en el dret que té tothom d'expressar-se lliurement".

La consellera de la Presidència ha comparat els “intents d’apropiació i segrest per part del règim franquista” de la figura de Jacint Verdaguer amb els “intents que continuem tenint d’ingerència i apropiació d’allò que finalment és propietat només dels catalans”. En aquest sentit, Munté ha reivindicat el “dret de llibertat, d’autodeterminació i una clara apel·lació als valors democràtics”.

Sobre Mossèn Cinto, la portaveu del Govern ha assegurat que el franquisme no va aconseguir aquesta “apropiació” perquè la “realitat és tossuda i les seves paraules i llegat, ben clars”. Així, ha aprofitat per recordar el llegat de Verdaguer “en termes de cultura, llengua i identitat” i també de la “resistència dels ideals i dels valors democràtics i de llibertat”.