El Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) realitzarà un acte el 19 de maig al Palau de Congressos de Barcelona per "visualitzar" la feina que ha fet fins ara aquesta plataforma que aplega el Govern, els partits i entitats, a més de ciutadans, que donen suport a un referèndum vinculant.

En una roda de premsa, els membres de la comissió executiva del PNR Joan Ignasi Elena, Francesc de Dalmases i Itziar González han afegit que en aquest acte evidenciaran els suports rebuts d'arreu de l'Estat espanyol i de la comunitat internacional.

Després d'una reunió executiva del PNR amb entitats que en formen part, celebrada al CEIP Pere Vila de Barcelona aquest divendres a la tarda, Elena, Dalmases i González han insistit que l'acte del dia 19 no serà per fer balanç de l'activitat del Pacte, sinó per fer d'"altaveu" per explicar a la gent tot el que s'ha fet.

González ha explicat que la valoració general del PNR es farà en una nova reunió de la Taula del Pacte al Parlament, posterior al dia 19, i que en l'acte al Palau de Congressos es buscarà "que la gent senti el que nosaltres hem anat sentint". Així, el Pacte buscarà d'aquí a dues setmanes escenificar en un acte "obert" la voluntat de la majoria de la societat catalana de celebrar un referèndum.

"Volem sortir de la taula tancada del Parlament per convertir-la en un altaveu", ha afegit González. A més, el dia 19 de maig el PNR actualitzarà el total de signatures que haurà rebut el manifest, 400.000 fins fa tres dies

L'encàrrec d'urnes

D'altra banda, el PNR no ha volgut entrar a valorar el procés per adquirir urnes per realitzar el referèndum. Els tres membres de la comissió executiva del Pacte s'han limitat a reiterar que el mandat de la plataforma és el que va sorgir de la primera taula, el 23 de desembre, i que no hi ha hagut cap canvi en aquest sentit.

Així mateix, ni González, ni Elena ni Dalmases tampoc han volgut opinar sobre el fet que el portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, hagi advertit aquest divendres que la Fiscalia intervindrà si l'"anunci" de comprar urnes es tradueix en fets.