Per la portaveu del Govern, no hi ha canvis. Tot i la decisió de diumenge de la CUP de trencar l'acord d'estabilitat al que van arribar al gener amb Junts Pel Sí, Neus Munté ha assegurat que continua "plenament vigent" perquè "estem convençuts que estan per complir-se". En aquest sentit, ha recordat als anticapitalistes que una de les derivades de l'entesa que va obligar Artur Mas a fer un pas al costat és l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

Les paraules de Munté, després d'una reunió del president Carles Puigdemont amb els coordinadors d'ICV Marta Ribas i David Cid, han servit també per donar alguns detalls dels comptes que aquest dimarts presentarà el vicepresident Oriol Junqueras en seu parlamentària. No hi haurà canvis en la fiscalitat i "no hi ha marge" per implementar l'impost de successions i patrimoni. "L'escletxa", ha reblat la convergent, haurà de venir d'altres taxes, exemplificant-ho amb les medioambientals.

La porta està oberta a la formació de Catalunya Sí Que es Pot, però els cupaires continuen sent els socis prioritaris de l'executiu. Els ecosocialistes han admès que, per ara, hi ha visions diferents, i que ells serien partidaris "d'explorar totes les vies per una fiscalitat progressiva", més impostos, i "partides per donar resposta a allò aprovat al Ple d'emergència social". 

Referèndum

No hi ha marxa enrere en el full de ruta. Aquest és el missatge que Puigdemont ha volgut traslladar a Ribas i Cid. Ara bé, s'ha compromès a estudiar la proposta que abanderen els verds per tal de recuperar el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Concretament, ho farà un cop hagin passat les eleccions generals, i és que comparteixen que enmig d'una campanya electoral no és el moment més idoni.

"Hem de reconstruir una majoria al voltant del dret a decidir", ha reivindicat Cid, que conjuntament amb Ribas, ja porten reunions amb algunes de les organitzacions i partits més rellevants i que en algun moment s'havien sumat a aquesta reivindicació. Concretament s'han vist amb Comissions Obreres, UGT i PSC, entre d'altres.