L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han mostrat el seu suport a "qualsevol" convocatòria de vaga o aturada de país.

Davant la crida a la vaga general que ha plantejat la Intersindical-CSC pel proper dimecres 8 de novembre, les entitats han concretat que donaran suport a aquelles mobilitzacions que comptin amb un "ampli" consens.

L'ACM i l'AMI han expressat així el compromís "inequívoc" del món municipal català cap a la democràcia i han reiterat que només reconeixen el govern "legítim", el president i el Parlament escollit a les urnes.

Per això, els màxims responsables de l'ACM i l'AMI, Miquel Buch i Neus Lloveras, han lamentat que l'estat espanyol "hagi deixat de ser una democràcia" i han exigit l'alliberament dels "presos polítics". En aquest sentit, Lloveras ha fet una crida a la comunitat internacional a "deixar de mirar" cap a una altra banda respecte els esdeveniments "antidemocràtics" que s'estan produint.

Una delegació d'alcaldes viatjarà a Brussel·les 

Les entitats també han anunciat aquest divendres que una delegació d'alcaldes s'adreçaran a Brussel·les el dimarts 7 d'octubre per aportar "la visió" del conflicte català des de la perspectiva del món local. "Explicarem a qui ens vulgui escoltar una versió que no comença l'1 octubre", ha assegurat el president de l'ACM, Miquel Buch.

Per la seva banda, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, no ha detallat amb qui tenen previst reunir-se però ha recordat que "no van a cegues" i que fa temps que "fan contactes". Lloveras ha negat que l'objectiu sigui reunir-se amb el president Puigdemont. Buch també ha fet una crida a crear una taula de coordinació entre ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres agents en "defensa" de les institucions del país.