L’ofensiva mediàtica contra l’independentisme no deixa d’imaginar les coses -sempre dolentes- que passaran a Catalunya en cas que s’acabi convertint en un nou estat europeu. De vegades però, les conseqüències poden arribar a ser tragicòmiques, especialment si es prenen com una amenaça.

Aquest diumenge ha estat el torn del diari madrileny ABC, que dedica un article a argumentar que una Catalunya independent no podria participar al festival d’Eurovisió. L’article explica que Televisió de Catalunya no forma part de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), organitzadora del festival, i afegeix que en cas d’independència pot comptar amb el veto espanyol si hi demana l'admissió.

Ara bé, també s’especifiquen les dues condicions que ha de tenir un estat per participar a Eurovisió -ser geogràficament europeu i formar part de la UER- i a continuació explica totes les excepcions que es donen a aquestes normes, amb els casos d’Armènia, Azerbaidjan, Geòrgia i Austràlia, és a dir, s'admet que sempre hi ha espai per a solucions alternatives.

Tot plegat recorda que Televisió de Catalunya no forma part de la UER malgrat haver-ho demanat ja des del primer moment, l’any 1983, i no ho és per l’oposició de Televisió Espanyola a donar-hi el vistiplau, cosa que porta a recuperar la campanya que en el seu moment van dur a terme el programa Malalts de tele i el cantant Josmar, quan van promocionar la cançó És superfort com a candidata catalana al festival de la cançó europea.

I com era gairebé inevitable, la notícia ha estat rebuda amb tota mena de demostracions humorístiques a la xarxa. Gabriel Rufián i Antonio Baños, entre molts d’altres, han fet pública la seva opinió:

 

Però la notícia també ha tingut comentari d’algú poc sospitós d’independentisme com Pepe Oneto:

I molts més comentaris: