El portaveu del PSOE al Congrés, José Luís Ábalos, ha replicat aquest dilluns a l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que entre les seves organitzacions “no hi ha tuteles en absolut”, sinó que predominen el “diàleg, la coordinació i la comprensió”.

Ábalos ha discrepat així, en una entrevista a RNE, amb Parlon, que va proposar de revisar l’acord de relacions entre el PSOE i els socialistes catalans per “millorar i llimar” algunes de les qüestions i fer que els dos partits “conflueixin sense tuteles”.

L’acord va servir per segellar la pau entre totes dues formacions després de la crisi interna arran de la decisió dels socialistes catalans de votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy, trencant així amb la disciplina de vot del grup. L’acord, signat pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l’aleshores president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, suposava la supervisió de pactes de governabilitat, coalicions o aliances electorals del PSC.

En declaracions a Efe, Parlon va valorar el pacte com un “acord de context que estratègicament va permetre al PSC votar a les primàries”, però que ara, després de la victòria de Pedro Sánchez a les primàries socialistes, es podria “millorar”.

A aquestes afirmacions ha respost l’home de confiança del secretari general, que ha assegurat que “no cal corregir res” d’aquell acord i ha recordat que el mateix primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va mostrar la seva “satisfacció” després de signar-lo el mes de març passat.

"Si hi ha elements que cal revisar, amb tota normalitat i naturalitat entre dues organitzacions que se senten agermanades, no hi ha cap problema a revisar-los, si són importants, però han de plantejar-se primer", ha contestat Ábalos a Parlon, que ha estat un dels suports clau per a la rotunda victòria que Sánchez va tenir a Catalunya a les primàries del 21 de maig.