El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat aquest divendres que no creu que se celebri el referèndum de l'1 d'octubre. 

D'aquesta manera, Ábalos ha matisat les paraules de la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, que va donar per fet que se celebraria el referèndum, però que seria "un recompte sense validesa legal". "Nosaltres no creiem que se celebri aquesta consulta. La presidenta del partit pensa el mateix, encara que s'hagi interpretat de forma diferent, i tindrem una campanya activa perquè no se celebri", ha afegit el diputat valencià.

Així, ha anunciat que el PSOE plantejarà algunes propostes al respecte al Congrés dels Diputats, però no n'ha donat detalls: "Algunes ja es van recollir en la declaració de Barcelona, altres es plantejaran al setembre", ha assegurat en referència a la reforma de la Constitució, entre d'altres.

Crítiques contra el PP

Ábalos també ha carregat contra el Govern espanyol ja que, segons que considera, "ignora tots els catalans, independentistes o no" i critica que "fa anys que té aquesta mateixa actitud de no abordar solucions".

En una roda de premsa celebrada a la seu del partit a València, Ábalos ha defensat "l'aposta pel diàleg", perquè "la crisi territorial a Catalunya afecta tots els catalans, i el PP ho ignora".