Unes 400 persones s'han manifestat aquest dissabte a Girona en defensa de la unitat d'Espanya i en contra del Govern. Ha estat una "marxa patriòtica" que ha sortit de la comandància de la Guàrdia Civil i s'ha desplaçat fins al barri de Vila-roja.  La concentració ha començat passades les 11 del matí i ha acabat unes tres hores i mitja més tard. Tot plegat, entre la vigilància de la Policia Municipal de Girona i diverses unitats dels Mossos d'Esquadra, que han rebut constants crits en contra.

Els concentrats també han reclamat la presó per al president Carles Puigdemont i han felicitat els agents de la Guàrdia Civil que han sortit a fora. La manifestació, que ha transcorregut sense incidents, ha acabat davant del col·legi electoral de Vila-roja, on els veïns van intervenir les urnes l'1-O i les van lliurar a la policia espanyola.

A l'inici, molts dels concentrats han aprofitat per fer-se fotos amb agents de la Guàrdia Civil, mentre els agraïen la seva feina. "Hem vingut a dir-los que no estan sols, que som molts els catalans que ens sentim espanyols i que ens tenen al seu costat", comentaven alguns dels manifestants, que alhora reconeixien que no havien anat a moltes manifestacions però que "sortirien les vegades que calgui" per defensar la unitat d'Espanya.

Crits contra els Mossos i Puigdemont

La manifestació ha estat controlada per diverses patrulles de la Policia Municipal de Girona, que s'ha fet càrrec de vigilar el trànsit durant tot el recorregut, com també per diverses unitats dels Mossos d'Esquadra, que han estat escridassades en repetides ocasions. 

Un altre dels objectius de la protesta ha estat el president Carles Puigdemont, per a qui els manifestants han demanat la presó en repetides ocasions. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també ha estat motiu de crítica, sobretot després de la decisió de retirar la bandera espanyola del consistori.

Crítiques a la manifestació de Barcelona

La manifestació que es fa aquest dissabte a Barcelona és pels manifestants de Girona una "enganyifa" que segons ells "divideix la societat". En aquest sentit, algun dels manifestants ha coincidit que "serà molt multitudinària", però ha posat en valor que "ells ara han començat a sortir al carrer". "Fins ara no ens hi atrevíem", assenyala.