Unes 1.400 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en l'acte de SCC del 12 d'Octubre, que van ajornar a aquest diumenge per l'amenaça de pluja a Barcelona prevista per a dimecres, que va portar als organitzadors a endarrerir l'esdeveniment. Els assistents han reivindicat l'espanyolitat de Catalunya.

La concentració, sota el nom 'Espanya sona bé' ha tingut lloc al parc de Can Dragó de Barcelona, al districte de Nou Barris, i ha congregat representants polítics de C's, PSC i PP.

El president de SCC, Rafael Arenas, ha criticat que "el nacionalisme ha segrestat les institucions i prova d'arrossegar-les fora dels límits que marca la Constitució". "En el moment en què els independentistes ja saben que no compten amb els suports que somiaven és quan intenten convertir en realitat el seu malson totalitari", ha afegit.

Per a l'entitat, que ha demanat que el dia de la Hispanitat sigui una festa popular a Catalunya, "la convivència entre tots els espanyols perilla per culpa del secessionisme".

Hispanitat en diferit

La celebració estava prevista com a acte de commemoració del 12-O, però l'amenaça de forta pluja per dimecres -que finalment es va produir- va fer que l'organització posposés l'acte fins aquest diumenge.

Els participants hi han anat amb banderes espanyoles i catalanes, han llançat proclames contra l'independentisme i han corejat "Catalunya és Espanya". Entre les activitats que s'han desenvolupat hi ha hagut concerts, parades informatives i un globus aerostàtic al qual els participants han pogut pujar per contemplar la panoràmica de Barcelona.