L'Ibex, que ha patit un retrocés moderat, sembla apuntar-se a la línia baixista Wall Street, que cau mentre es pregunta què farà i dirà Donald Trump, que li va regalar un ral·li després de la seva victòria electoral, per respondre al cor de crítiques que s'ha aixecat malgrat aconseguir 70.000 milions de dòlars d'inversions per als EUA.

El mercat està hiperpolititzat aquests dies entorn de les bondats de la globalització defensada a Davos pel president xinès, Xi Jinping, el que afecta l'ànim als parquets.

No obstant això, la inflació ha estat avui la coprotagonista de la sessió en pujar per sobre del 2% als Estats Units per primera vegada en cinc anys. A l'Eurozona, la inflació interanual al desembre va quedar en l'1,1%. Les bretxes es van tancant i Luis de Guindos ha valorat el vistiplau de la Comissió Europea als Pressupostos de 2017. El primer ministre italià Paolo Giuliani ha dit a Merkel que l'època de l'austeritat ha acabat. Itàlia ha entrat en deflació i té un problema bancari seriós.

A l'Ibex, la banca ha anat a la contra malgrat que la mora ha descendit el 9,23% al novembre, mentre ArcelorMittal i Acerinox han pujat amb força en assenyalar Xi Jinping que la Xina mantindrà la seva política de reduir la sobrecapacitat existent en la seva economia en acer i altres metalls. Abengoa també ha fet un salt cridaner.

El petroli Texas ha baixat un 2,23% en un altre moviment especulatiu derivat de les presumptes retallades o no de la producció de la OPEP, mentre el nivell de les reserves impacta de manera indirecta.

A Wall Street, els beneficis de Goldman Sachs van pujar un 22% i la producció industrial un 0,5% el 2016, però això no ha obstat perquè el Dow Jones retrocedís en l'obertura un 0,24%. Com dirien en les velles sèries de l'històric Perry Mason, "Mr. Trump, és el seu torn". Fins que no es pronunciï, els vents no sembla que vagin a ser favorables.