El mercat ha entrat en una fase de dubtes quan comença la campanya de presentació de resultats a Wall Street arrossegant a la baixa l'Ibex, que no podia mantenir els 5.500 punts. La lliura i el petroli han conduït la caiguda.

Les declaracions de Theresa May en contra de mantenir ponts amb la Unió Europea ha portat a la lliura esterlina a caure fins a canviar-se per 1,125 dòlars, el seu nivell més baix en deu setmanes, El Commerzbank ha mostrat un informe indicant que la City tem un desastre davant de la impreparación del procés per part Londres.

Al seu torn, el petroli Texas ha retrocedit un 2,5%, fins a 52,64 dòlars, en decidir Nigèria augmentar la seva producció fins a 2,2 milions de barrils diaris davant els 1,9 milions actuals. La indisciplina dóna senyals de tornar entre els països productors de cru.

La tensió entre EUA i Rússia, el ministre d'Exteriors del qual ha jutjat de "retorn de la caça de bruixes" les acusacions realitzades per Washington, de patir atacs cibernètics organitzats des de Moscou està enrarint l'ambient previ al relleu presidencial en la Casa Blanca.

A l'Eurozona, l'atur s'ha mantingut en el 9,8% en el conjunt dels països de l'àrea, portant a l'euro a debilitar-se moderadament fins a 1,0552 dòlars.

A l'Ibex, Acciona, Melià i Aena han mantingut bé el pols en una sessió molt carregada, en espera que aquesta nit al tancament de mercat Alcoa obri la temporada de presentació de resultats. Wall Street, que ha flirtejat amb els 20.000 punts, preferia a mitja sessió llançar un peu a terra en espera de sortir de conjectures. Que parlin primer els resultats. Aquest sembla de moment el seu lema.