És la gran pregunta. On estan amagades les urnes de l’1-O? En un consolat estranger a BCN? En un Estat veí? En una cova secreta del Palau de la Generalitat que connecta directament amb Montserrat i són custodiades per la unitat de legionaris dels Mossos que parlen català de pagès? Les ha enterrat el vicepresident Junqueras al seu hort de Sant Vicenç? Són dins de la geganta construïda en honor de la Núria Feliu? Són a la barba del presentador de Joc de Cartes, Marc Ribes? Són dins d'un castell de gamma extra d'alguna de les colles punteres del país? Les guarda la presumpta filla secreta de Dalí? Ha de dir alguna cosa sobre aquesta qüestió en Fèlix Millet? I Montull? On carai són les urnes?

¿Les té la CIA i aviat publicarà un comunicat comunicant la comunicació amb el nom clau de “the urnes to the vot”? ¿Estan repartides a peces per diverses llars dels entusiastes i energètics jubilats de l’ANC i la matinada del dia del referèndum les muntaran juntament amb “Les Tresines” al seu pis i en un pim-pam? Les ha escampat per diverses muntanyes en Kilian Jornet i això explicaria que pugés dos cops a l’Everest tan seguit? Són als locals dels pobles i viles catalanes on primer van muntar una botiga de cigarretes electròniques, després una de menjar a granel i ara un local xinès de massatges on no entra mai ningú? Són a les obres de la plaça de les Glòries de BCN? A l'aeroport d'Alguaire? A la papada de Kim Jong-un? A la de Paquirrín? Dins del pentinat de Trump? Al nas dels col·laboradors del Sálvame? Als pits de Yola Berrocal? Al seus llavis afrankfurtats? Als controls de seguretat del Prat? A la consulta del logopeda de Cárdenas? Al disc dur de l'ordinador de Bárcenas? En una ressaca de Melendi?

Pot ser que el famós text d'en Manuel Bartual: “Ando de vacaciones desde hace un par de días, en un hotel cerca de la playa...” sigui realment un missatge en clau que està dient les coordenades del lloc on són? Pot ser que estiguin al mateix lloc misteriós on hi ha la veritat sobre l'imam de Ripoll? Pot ser que estiguin permanentment volant en drons pel cel català? És possible que les urnes tinguin estrès postvacacional?

A veure, si jo fos el responsable d'amagar-les, ho tinc claríssim: les duria a un lloc on ningú sospités. Per exemple, a casa de l'Enric Hernández, a la seu de Societat Civil Catalana, a la sala de reunions del Tribunal Constitucional o al plató on fan les tertúlies de 13TV... Allà segur que passarien desapercebudes. O directament amagar-les dins d'unes altres urnes. Qui sospitaria que les urnes estan a l'interior de les altres urnes, no creu?

I sobre com s'han pagat, no puc explicar gaire. Només li diré que és molt sospitós que el Barça hagi ingressat 222 milions per Neymar i només hagi gastat els 150 milions de Dembélé. On són els altres 72 milions? No, no, no m'estiri de la llengua, però fixi's que si Bartomeu fos descobert i hagués d'explicar el pagament de les urnes i el lloc on les guarda, és l'home perfecte per mantenir el secret. Tenint en compte que es menja la meitat de les paraules, ningú aconseguiria desxifrar què diu. Per tant, la seguretat de l'operació estaria garantida. I crec que ja he parlat massa...