Els mitjans de comunicació de l'Espanya UGL (Una, Grande y Libre) i els seus columnistes estan indignats. Resulta que la mani de dissabte va ser una immensa manipulació. Per què? Bàsicament perquè el Rei va ser xiulat i van haver-hi estelades. Doncs miri, sí. Sí, sí, va ser així. Era el lloc i el moment? Potser no. O sí. No soc jo qui ho ha de dir, però sí que puc dir que m'haurien d'explicar quan està bé manipular una manifestació i quan no. No, com per tenir-ho clar. Definitivament.

Perquè, escolti una cosa... La gent que repartia banderes espanyoles pel recorregut, per què ho feia? Quin era el seu objectiu? Intentava, crear un relat d’espanyolitat, o no? I és lícit o no fer-ho? I és criticable o no? Aquesta manipulació no és cap manipulació i les altres sí? Vol que repassem la TL del compte de Twitter del PP? Mirem quines imatges hi apareixen? Mirem si són la realitat de la mani o un intent d'explicar una altra realitat interessada? Va, posem alguns exemples. Guaiti, un vídeo penjat pel PP de BCN:

Què, això és intentar manipular la manifestació cap a uns objectius ideològics o no? I vol que mirem una de les repiulades fetes per aquest compte? 

De quina unitat parla aquesta senyora? Si fem cas de les dues banderes unides, està parlant de la unitat d'Espanya. Però, no havíem quedat que era una mani contra el terrorisme i en record de les víctimes? Com les del 10 de març del 2007, que aquests dies s'han fet tan famoses. Sí, com aquelles convocades pel PP en contra de les "concessions de ZP a ETA" i que se suposava eren unes manis contra el terrorisme. Recordem les portades de l'endemà?

Vaja, doncs cap estelada, no. Amb l'excusa del terrorisme, allò va ser una manifestació nacionalista espanyola, a favor de la unitat d'Espanya, partidista a favor del PP i ideològica? Sí? Doncs escolti, no cal afegir res més. Bona tarda i passi-ho bé.

Ah no, sí, una petita cosa. Que la qüestió és que mentre ho feien ells, tot anava bé. Mentre ells feien política amb les associacions de víctimes del terrorisme, que fundaven ells mateixos i que subvencionaven generosament, no passava res. En comptes de gastar els diners en metges i psicòlegs, es tractava de tenir gent a sou perquè defensés el PP i la unitat d'Espanya. És aquella frase de Jaime Mayor Oreja quan van preguntar-li si era nacionalista espanyol i, mirant amb cara d'estupor i de sorpresa el seu interlocutor, va exclamar: "Yo no soy nacionalista español, yo soy español". Esclar, els nacionalistes són els altres. Els que manipulen manifestacions són els altres. Sobretot, quan tu vas repartint banderes espanyoles, però com que ets una minoria, no es veuen. Perquè quan sí que es veuen, llavors allò és la normalitat. La teva normalitat. Que, com tothom sap, és la bona i la vertadera.