La Guàrdia Civil s'ha presentat al Teatre Nacional de Catalunya. Amb poc èxit de públic. Esclar, era pel matí. I de crítica. Ells hi anaven a representar l'obra La preparació d'un cop d'Estat i resulta que aquesta estrena està prevista per a l’1 d'octubre. I no al TNC.

En un primer moment, les forces de seguretat s'havien dirigit al tanatori del carrer Sancho de Ávila, creient que allò era el TNC. Lògic, els havien dit que l'objectiu era un edifici de marbre com trist. Però no.

El motiu pel qual s'hi han personat avui i no un dilluns és que no hi havia vaga de metro. Els primers moments han estat de confusió. La direcció de l'equipament teatral creia que el motiu de la presència de les forces de seguretat era una queixa per la qualitat d'alguna de les obres que s'hi han representat. I no. També s'especulava que fos per una denúncia d'algun espectador sobre l'acústica del local. I tampoc. Però això últim no ho ha sentit ningú perquè és conegut que el TNC té una acústica millorable (en versió optimista) i deficient (en versió realista).

Un altre dels rumors que ha circulat és que la Benemérita havia comprat el paquet “TNC Experience”, que dona dret a un seient alliberat per un abonat del teatre i un càtering consistent en uns dàtils amb bacó, uns peixets d'aquells de galeta, uns margallons al rocafort, còctel de gambes i pastís d'escórpora. Però no. Això només ho venen als xinesos.

Total, que un cop aclarit tot, la direcció del TNC els ha informat que a aquella hora no hi feien cap obra. Però resulta que no, que no hi anaven com a clients sinó buscant informació sobre l'acte del grup parlamentari de Junts pel Sí. Els responsables del teatre els han fet saber llavors que s'havien confós de dia, ja que això van fer-ho dimarts de la setmana passada i que l'entrada havia estat per invitació.  

La resposta de la Guàrdia Civil ha estat: “a ver, papeles”, referint-se al lloguer de la instal·lació que va fer Junts pel Sí. Però, per defecte, aquesta demanda ha provocat la irrupció d'uns 600 manters en situació il·legal que treballen al mercat de la misèria de la veïna plaça de les Glòries. Després de comprar-los diverses unitats d'ulleres Roiban, els agents ni els han enviat al CIE de la Zona Franca de BCN ni no els hi han enviat. Motiu? Com que l'ajuntament va dir que el tancaria i continua obert, s'ha produït el fenomen “Bárcenas”, que ja no sabem si és a la presó o no.

Després d'interrogar l'apuntador, que normalment ho sap tot, han anat als vàters a buscar ADN dels diputats i diputades de Junts pel Sí per saber si algun (o alguna) és fill d'en Dalí. Aprofitant la visita, sap el que li vull dir, oi?

Finalment, els responsables del TNC han regalat al comandament de l'operatiu una selecció de les obres amb més èxit representades a la sala: Romeo i Soraya, L'escorcoll d'una nit d'estiu, El fantasma de la urna, El referèndum del senyor Esteve, Una altra urna, si us plau, Urnas de sangre, La senyora Florentina i el seu amor Homer eren bolivarians, Don Joan a la Camarga amb un gerro, El mètode Grönholm de cop d'estat, La venganza de don Villarejo, Els miserables, Primer referèndum d’Esther, Mort accidental d'una democràcia, Sis informes de l’UDEF en busca d'autor i Fuenteovejurna