Eduardo Inda és una persona humana que sempre publica la veritat. Però té molt mala sort i resulta que moltes vegades publica coses que no només no són certes sinó que són mentides clamoroses. Ei, però no perquè ell ho vulgui ni en sigui conscient, no. Ell té molt bona fe i és de bona pasta, però la gent dolenta s'aprofita d'això, li envien noticies falses, ell se les creu i al final l'enganyen. Pobret:

- Guaita Eduardo, tinc una exclusiva mundial sobre un compte de Xavier Trias a Raticulín, obert a mitges per la filla secreta d'en Dalí i el que ha decidit fitxar al tal Paulinho. La vols?

-  Oh, i tant! El periodisme d'investigació em reclama!!! La publico ara mateix!!!

I, ai las, una vegada i una altra enganyen al pobre Eduardo abusant de la seva innocència. I una vegada i una altra el pobre Eduardo publica mentides. Insisteixo, d'una manera totalment aliena a la seva voluntat.

Aquesta setmana l'ha tornat a passar. Ha estat amb una noticia sobre Mireia Boya, diputada de la CUP, que ell ha promocionat il·lusionadament a Twitter:

I, com sabia l'Eduardo l'opinió dels clients de la casa rural de la família de la diputada de la CUP, Mireia Boya? Doncs segurament algú li va dir a l'Eduardo que es mirés els comentaris que hi havia a Trip Advisor. I ell, amb la seva habitual bona fe, va fer-ho i va descobrir que, justament l'última setmana, hi havia dos comentaris crítics amb la neteja de la casa:

Tenint en compte que la casa oferta tres habitacions, sorprèn molt un percentatge tan alt de queixes en l'espai de temps d'una setmana, oi? I sorprèn que les queixes hagin estat penjades, casualment, en dies immediatament anteriors a la publicació d'aquesta gran exclusiva que pretén 1/ presentar com una porca una persona crítica amb el mitjà de l'Eduardo i 2/ enfonsar el negoci de la família d'aquesta persona. I encara és més casualitat que fins fa una setmana a Trip Advisor hi hagi hagut molt pocs comentaris. Exactament aquests que l'adjunto. I, quina casualitat, que just fins que l'Eduardo es creua en aquesta història, la gran majoria siguin favorables i només n'hi hagi un de crític. I relacionat amb el preu, no amb la neteja...

Però la cosa no ha acabat aquí. A partir de l'esclat del tema, a Trip Advisor han aparegut pràcticament més comentaris sobre la casa que durant la resta de la seva existència. Només durant les últimes 48 hores, cinc més. Ai carai, últimament per aquesta casa hi passa més gent que per un pis turístic del centre de BCN...

Total, que la casualitat ha fet coincidir en el temps que l'Eduardo volia passar comptes amb Mireia Boya per haver estat crítica amb el i amb el seu mitjà i l'aparició de missatges negatius a Trip Advisor en contra del negoci familiar de Mireia Boya. I algú va avisar l'Eduardo d'aquests missatges i ell, com no podia ser de cap altra manera, els ha publicat. Per la cosa de la casualitat, sap?

Són aquelles casualitats que sempre acompanyen l'Eduardo, sense ell voler-ho ni pretendre-ho. Com aquella tan curiosa apareguda en un sumari judicial i, segons la qual, durant les dates pròximes a la publicació del famós compte inexistent de Xavier Trias a Suïssa al diari on llavors treballava l'Eduardo, l'Eduardo va fer més de 200 trucades a la cúpula policial relacionada amb l'Operació Catalunya: 68 a l'inspector en cap José Ángel Fuentes Gago, 78 al comissari José Manuel Villarejo Pérez i 105 al comissari Enrique García Castaño. Trucades que no només no van succeir sinó que, segurament, van ser per preguntar-los per la família. Trucades que, en cap cas, tenen relació amb aquestes portades que passaran a la història del periodisme d'investigació i de la veritat: