Llegeixi la carta que li ha remès Sara García, escolti Curra Ripollés, atengui les paraules de Francisco Cardona... Si encara li queda alguna cosa de decència, senyor Trillo, i una mica del que vostès els catòlics en diuen pietat, penedeixi's del que va fer i va dir i demani'ls perdó 14 vegades, les mateixes que anys ha durat la seva lluita perquè es conegués la veritat del que va passar en aquell maleït avió que vostè va subcontractar per traslladar els nostres militars com si fossin bestiar. Van anar a una zona en conflicte i estaven disposats a morir per una Espanya a la qual, per molt que s'hi entossudeixin alguns, no mereix representar ni dins ni a fora de les nostres fronteres.

Ningú no el vol enviar a vostè a Perejil, com ha insinuat el seu company Fernando Fernández Maillo. N'hi ha prou amb què tota Espanya sàpiga que vostè ha estat el julivert de totes les salses tèrboles del PP i el munyidor d'operacions inconfessables. Per això el van premiar amb una ambaixada, per això van tapar les seves vergonyes, per això van justificar les seves barbàries. I per això encara avui callen. Són els mateixos que es quadren davant de les banderes i diuen defensar més que ningú no sé quina pàtria.

Vostè, senyor Trillo, ha estat el julivert de totes les salses tèrboles del PP i el munyidor d'operacions inconfessables

Hauria estat tan fàcil! No demanaven res més que veritat i justícia. Tot just dues hores de reunió, un tracte càlid, humanitat i afecte. Així de fàcil. La seva col·lega Dolores de Cospedal ho ha fet. I ells per primera vegada han sentit una pau interior que no han tingut durant 14 anys. 5.110 dies i 122.640 hores de calvari. Ningú no sap si és un estratagema o la nova ministra de Defensa ha marcat un punt d'inflexió en aquesta infame història del Iac-42 per reparar la indignitat de tant temps.

No tenim motiu, de moment, per dubtar del seu gest i la seva paraula, la que va comprometre davant dels familiars dels 62 militars morts per reobrir la investigació i bussejar als despatxos que sigui necessari per trobar unes assegurances que mai no van aparèixer perquè algú probablement es va encarregar de destruir-les.

Recorda senyor Trillo allò de "cadascú que carregui el seu mort"?

I si, com se sent per alguns cenacles, el que es pretenia amb la filtració de l'informe del Consell d'Estat que ha posat al descobert totes les seves vergonyes era posar una bomba de neutrons sota la cadira de la secretària general del PP per complicar la seva continuïtat a Gènova a partir del proper febrer, l'explosiu ha tingut un efecte bumerang. Ha anat i ha tornat on corresponia, sobre el cap dels qui mai no van assumir cap responsabilitat política. De la moral, ni en parlem.

Recorda senyor Trillo allò de "cadascú que carregi el seu mort"? Aquelles paraules van sortir en ple escàndol pels papers de Bárcenas, que avui, encara compartint les mateixes sigles, es nega a sostenir aquest indigne pes. I això, de moment, és per celebrar-ho com han fet els familiars dels morts, que són morts de tots els espanyols decents, que són milions. No sembla que sigui el seu cas, tret que, malgrat el dany ja irreparable que va causar en l'ànima de tantes famílies i en una ostentació de penediment tardà, anuncii avui mateix que renuncia a aquesta plaça de lletrat major del Consell d'Estat que, en efecte, li correspon per oposició.