L'Ibex ha perdut els 9.500 punts a la vista de com el Dow Jones entrava en línia d'ombra després de sis rècords consecutius. L'última fase del ral·li propiciat per les promeses de Trump d'una reforma fiscal i una desregulació financera s'ha tancat.

No hi ha hagut cap catalitzador en la caiguda sinó tan sols un cansament del mercat, que ha vist l'ocasió de prendre beneficis.

A l'Ibex, la morositat bancària es va situar al tancament de 2016 en el 9,11%, un punt menys que un any abans, però això no ha evitat la caiguda general del sector a excepció del Popular.A seu torn, el petroli Brent i el Texas, han baixat a 55,45 i 53,14 $, afectant negativament a Repsol.

Viscofán, Grifols, Cellnex i Ebre Foods s'han situat en zona positiva, la resta s'ha alineat en pèrdues. El deute de les administracions públiques es va situar en 98,98% del PIB el 2016.

Els beneficis de Lenovo, el major fabricant del món d'ordinadors, van caure en el trecer trimestre del seu exercici gairebé un 68% interanual i una altra gran multinacional com Kraft Hein ha fracassat en en el seu primer intent de fusionar-se amb Unilever. Sant Valentí ja va passar.

Però la sort de les dones segueix millorant. Aràbia saudita ha nomenat per primera vegada en la història a una dona presidenta de la borsa de valors, de caràcter públic. Es tracta de Sara al Suhaimi, fins ara dirigent de NBC Capital després d'estudiar a la Universitat Rei Saul i Harvard. El seu pare també va ocupar el càrrec. Canvia la tendència en borsa però també canvia el món.