Un matí qualsevol em poso a veure la tele i en una breu pausa publicitària surten dos anuncis de gels íntims. Un d'ells està protagonitzat per dones de totes les edats que confessen el "secret" per sentir-se sexis i gaudir sense complexos del sexe: el lubricant. Vaig a l'hipermercat i veig que pots de lubricants de totes les marques, colors, gustos i formes s'amunteguen en prestatgeries i al costat de les caixes amb indecència, i a la farmàcia em sorprèn un enorme catàleg de gels estratègicament situats a l'abast de la mà. Em preocupo per la sequedat vaginal com mai abans no m'havia preocupat per res, i em pregunto si el canvi climàtic vaginal deu tenir alguna cosa a veure amb el desglaç de l'Àrtic o és que estem tots fatal d'això nostre.

Penso en la quantitat de màrqueting fet servir en els últims temps per pal·liar la sequedat de les nostres vagines, una nova pandèmia que impedeix que lubrifiquem a raig en qualsevol moment i la causa de múltiples "complexos". Encara que hi ha dones que per qüestions hormonals, com l'embaràs o la menopausa, poden necessitar una ajuda extra, el cert és que la lubricació vaginal es produeix de manera natural quan la dona està excitada, especialment en els dies fèrtils. En dones joves, si no es produeix i no es té cap "problema" hormonal, pot ser que la noia no estigui excitada i per tant, el sexe no serà satisfactori per a ella. Obviar els senyals del nostre cos per convertir-nos en refugi de palles alienes no ens ajudarà. Fer pensar els homes que la falta d'excitació es resol amb un ungüent, tampoc.

Encara que estic a favor de totes la novetats que millorin la vida sexual de les persones, també estic bastant farta del missatge que es llança cada dia a totes les dones "modernes i sexis", de 20 o de 60, que han de tenir sempre ganes de sexe, perquè el contrari implica una tara i l'arribada de l'apocalipsi a les seves vides i als seus conys. Les cremes que faciliten l'entrada del penis a les vagines seques i rebels s'anuncien com la panacea dels problemes sexuals, perquè aporten "la humitat natural necessària a la zona vaginal perquè la dona recuperi benestar i, també, la seguretat i la relaxació necessàries per mantenir unes relacions íntimes saludables". Però l'únic que una dona necessita per recuperar la seguretat en les relacions íntimes saludables és un bon company o companya, ganes de fer-ho i, sigui dit de passada, uns bons preliminars.

El lubricant, després de tot això, si us plau.