Sense patir grans pèrdues, l'Ibex ha tancat com ha obert, amb dubtes i a la baixa. L'Eurostoxx ha fet si fa no fa el mateix i, a mitja sessió, Wall Street igual. El no al lliurecanvi del Govern americà, tot i ser prèviament conegut, ha produït estupefacció.
La Reserva Federal, després que la seva presidenta Janet Yellen va dir fa uns dies que hi hauria dues pujades de tipus aquest any, ha elevat el tret en indicar a la Fed de Chicago que n'hi podria haver fins a quatre. Se suposa que davant d'una perspectiva de més inflació.

Aquesta setmana ha començat torta per a tothom. La premier britànica, Theresa May, ha anunciat que presentarà el Brèxit el 29 de març invocant l'article 50 del Tractat de Lisboa. El seu anunci ha coincidit amb la reunió de l'Eurogrup, d'on ha sortit la impressió que el test a què sotmetrà la UE a la Gran Bretanya serà més dur del que espera Londres. L'euro cotitza a 1,0752 dòlars.

La Xina també prepara represàlies contra una possible pujada d'aranzels a les seves exportacions als EUA. El petroli Texas ha caigut l'1,88%, fins a 48,02 dòlars, i l'or ha pujat fins a 1.232,40 dòlars.

A la zona euro, el Deutsche Bank ha patit una descàrrega de vendes dels seus accionistes en explicar el seu pla d'ampliació de capital basat a aixecar 8.000 milions d'euros. El menyspreu que ha rebut com a resposta s'ha encomanat a la resta de la banca europea.

Juntament amb el neguit que dominava el mercat, Wall Street ha patit el dol que ha acompanyat la desaparició d'un dels seus herois històrics, David Rockefeller, que ha mort als 101 anys. La no-obertura avui del Nikkei de Tòquio ha semblat a molts una coincidència afortunada.