L'Ibex, igual que l'Eurostoxx, s'ha inclinat cap a la collita de beneficis encara que Wall Street ha obert amb el Dow Jones a l'alça. El ral·li s'està convertint en cosa de pocs.

Ha estat una correcció lleu, del 0,5% en tots dos índexs, però que revela una subjecció més important dels mercats europeus als avisos del BCE i a l'entorn de prudència que domina el mercat global.

La bona dada de l'evolució de les manufactures mesurada per la Reserva Federal de Filadèlfia, que ha assolit un màxim en 35 anys, ha quallat a Wall Street, on la construcció d'habitatges nous als EUA va retrocedir el 2,6% al gener sense marcar l'evolució de la sessió fins a la mitja meitat. Paral·lelament, Lockhart, membre del consell de Reserva Federal, ha indicat que la inflació s'està apropant més ràpid a l'objectiu que l'esperat. El mercat dóna un 40% de possibilitats a què els tipus d'interès pugin al març.

A Itàlia, el Parlament ha aprovat una llei que dóna llum verda a la concessió de 20.000 milions d'euros per socórrer bancs en greus dificultats. Aquesta mesura no ha ajudat la banca de l'Ibex, on han pujat Enagás, Endesa i Red Eléctrica en primer terme. S'ha imposat el sector de l'energia.

Al mercat de deute, el Tresor ha col·locat 4.546 milions de deute en bons i obligacions indiciats amb la inflació. En bons a 10 anys, els títols s'han ofert a l'1,739% davant de l'1,5% previst. A Europa, com diu el BCE, vivim en un entorn més alt d'incertesa que al món que envolta Wall Street. En qualsevol cas, l'or ha pujat l'1,31%, fins a 1.240,55 dòlars. És com a la Champions, hi ha favorits, però no hi ha cap eliminatòria tancada. O no és així?