L'Ibex està en màxims anuals buscant els 9.600 punts gràcies a la banca i a la perspectiva d'alces dels tipus d'interès. L'Eurostoxx camina en la mateixa direcció, deixant de banda la incertesa política.

Fins ahir, un avís com el de Janet Yellen o el de Pimco indicant que la Reserva Federal ajustarà a un ritme més viu que l'esperat la política monetària, havia fet caure les borses. Ara, com que la pujada de tipus millora els resultats de la banca, els mercats aplaudeixen.

A Europa, a més, els bons resultats de Crédit Agricole i ABN Amron han contribuit a donar ales al sector. El BBVA ha anat al capdavant del grup en indicar JP Morgan que la desacceleració de Mèxic està ja descomptada. El Santander, Caixabank, Sabadell i Bankinter n'han seguit els passos.

En altres sectors, ArcelorMittal, Sacyr, Telefónica, Iberdrola o Merlí han aconseguit tancaments positius. Fora de l'Ibex, el laboratori Reig Jofré ha aconseguit màxims en presentar un nou producte dermatològic.

Les reserves de petroli als EUA han pujat a 8,5 milions de barrils, però el Brent no ha abandonat el rang, cotitzant a 55,85 dòlars. La volatilitat del cru s'ha reduït dràsticament. L'or ha caigut un 0,51%, fins a 1.224,40 dòlars.

A Wall Street, el Dow Jones pujava al voltant de 0,25% a mitja sessió entre resultats mixtos per a l'economia americana, amb una inflació interanual el gener del 2,5%, un retrocés del 0,3% de la producció industrial i unes vendes minoristes creixent el 0,4% el primer mes de l'any. El mercat, en suma, s'està consolidant amb nous referents.