L'Ibex no s'ha complicat la vida, i ha optat per un retrocés lleugeret fins que es formi una tendència de mercat -encara disputada- clara. ArcelorMittal ha pujat amb força, però el fons és tèrbol fins al punt que fins i tot les sempiternes figures de porcellana de Lladró tenen risc de trencar-se.

El més cridaner és la forta volatilitat del mercat, o de qui?, quan els inventaris de petroli americà han caigut sobtadament en 7,03 milions de barrils, una xifra que poca gent de mercat recorda.

Davant d'una situació d'aquest tipus, a l'Ibex han pujat l'esmentada ArcelorMittal, Caixabank, IAG, Telefónica, mentre Parques Reunidos vivia els avatars de la venda d'un 10% del capital per part del seu accionista principal, al qual hi ha entrat Alba.

Al mercat de deute, el Tresor ha col·locat gairebé 4.100 milions d'euros a uns tipus lleugerament més alts, la qual cosa es pot destacar perquè el deute portuguès a 10 anys està en màxims i supera el 4%. Estem entrant en una zona ignota.

A Wall Street, els inversors han pres una posició de cautela similar. El Dow Jones retrocedeix a mitja sessió un 0,02%. O sigui, neutralitat. És millor deixar passar la cavalcada.